Jubileum för varuhuset — Hedlandet firar 25 år med stor fest

0
68
Ewa, My och Emelie välkomnar till Hedlandets jubileumsfirande hela helgen. Foto: Boggi Svensson Freij

I år firar Hedlandets varuhus 25 år — och det uppmärksammar Ewa Rantzén och döttrarna My och Emelie, som driver Mariefredsverksamheten sedan 2018, med extra allt. Hela helgen blir det jippo i och utanför butiken.

Det doftar av nybakat som grannen levererat, stämningen är familjär och planeringen är i full gång. När Måsen träffar Ewa Rantzén, som tillsammans med döttrarna Emelie och My hållit i rodret för varuhuset Hedlandet de senaste tre åren, är det en dryg vecka kvar till den stora jubileumsfesten. I år är det nämligen 25 år sedan Hedlandet, som säljer allt för hemmet och mode, öppnade — och det ska firas hela helgen 25 och 26 september. 

— Även om 25-årsfirandet sträcker sig över hela året med fina erbjudanden lägger vi extra krut nu till helgen, förklarar Ewa. 

Alla tre berättar — om foodtrucks, sockervadd, fiskdamm, kaffe och bullar och 25-kronorsvaror i hela butiken. I ett tält utanför varuhuset kommer det säljas skinnjackor, och flera lokala verksamheter är bjudna att delta i firandet. My nämner sammetsgardiner till extra bra pris, Emelie ljusstakar och underkläder. 

— Vi har tagit in alla resurser, säger Ewa. My Art shop kommer ha en pop up-butik på plats, och vi har förberett med fina goodiebags till de 150 första som handlar för över 400 kronor. Och så blir det en del överraskningar! Firandet sammanfaller också med Museibanans dag — och till Hedlandet tar man sig enkelt med tåget. 

Mitt i uppladdningen för firandet blickar Ewa också framåt. Hon och maken Anders Blohm har precis tagit över en liknande verksamhet i Mellerud, och lokalt i Mariefred hoppas Ewa på fler samverkan. 

— Vi har många idéer och välkomnar fler samarbeten med Mariefredsföretagare. Vi vill skapa mer av sådant som lockar inte bara på sommaren. Och det vore väldigt roligt att samarbeta kring en haandelsträdgård eller ett växthus här hos oss. 

Jubileumsfirandet pågår lördag och söndag 10.00 till 18.00.