Barnen från Mariefreds Montessoriförskola paraderade från Rådhustorget till Lottenlund.

Förra veckan firades Förskolans dag i hela Sverige. I Mariefred samlades barn från flera förskolor i Lottenlund där det bland annat bjöds på sagoläsning och barnallsång.
Förskolans dag firas årligen den tredje torsdagen i maj sedan 1984 för att synliggöra barnen i våra förskolar. På förskolorna runt om i landet blev det fika, maskerader, löptävlingar och kalas. I Mariefred ville Mariefreds Montessoriförskola göra gemensam sak med övriga förskolor för att fira dagen.
— Vi har bjudit in alla förskolor som vill komma för vi tyckte att det fattas något här i stan, berättar Marie Hammarsten från Mariefreds Montessoriförskola. Det är första gången vi gör så här och vi hoppas att vi kanske kan göra något nästa år som blir lite större.
Barnen från Mariefreds Montessoriförskola samlades på Rådhustorget utklädda till prinsessor, spindelmän och alla möjliga figurer för att sedan paradera ner till Lottenlund där trubaduren Janne Höijer väntade för att sjunga allsång med barnen.
— Syftet är ju också att visa upp vår verksamhet, förklarar Marie. Vi vill visa att det även finns en privat förskola i Mariefred och att fler ska hitta till oss.