Lyckat 5-årsjubileum gav mersmak: ”Självklart kör vi nästa år igen!”

0
11
Ebba Svanberg och Theo Baggström, båda vinnare i 2,5 kilometersloppet, flankerar Thobias Ahlqvist från löparsektionen i SSK.
I helgen var det dags för det årliga Stallarholmsloppet, som i år firade 5-årsjubileum. Strålande sol och ovanligt hög temperatur bidrog till en lyckad dag för alla tävlingssugna deltagare. 
Stallarholmsloppet är för många en hösttradition, där alla som vill får chansen att utmana sig själv och tävla mot andra i löpning. Men framförallt arrangeras tävlingen för att skapa en dag där Stallarhomsborna får chans att umgås och göra någonting tillsammans. Det är Stallarholmens sportklubb, SSK, som årligen står för evenemanget och från föreningens sida menar man att årets upplaga av loppet blev väldigt lyckat.
— Loppet blev kanon, precis så familjärt som vi vill ha det och ett underbart väder. Det var dock något färre deltagare än tidigare år, cirka 110 personer, men det blev en väldigt bra dag ändå, säger Henrik Ehrin från SSK.
Under loppet kunde man välja att springa fyra olika distanser 500 meter och 2,5 kilometer för de minsta löparna och 5 kilometer och 10 kilometer för de mer erfarna. Vinnarna i 5 kilometers-loppet blev Alexandra Annerklev Fahlström och Anders Herrmann med sluttider på 20,53 minuter samt 17,27 minuter. Vinnarna i 10 kilometers-loppet blev Malin Jonsson och Thomas Jacobsson med sluttider på 45,11 minuter samt 38,26 minuter. Henrik Ehrin berättar att SSK fick mycket positiv respons efter helgen och att loppet kommer att fortsätta arrangeras i framtiden.
— Självklart kör vi Stallarholmsloppet nästa år igen.