Ingen kreativ sommarmarknad i helgen — och visdagarna får vänta

0
106
Startskottet för visdagarna 2019. 2020 ställs in, och nu tar Nicklas Lindström med team sikte på Stallarholmens Visdagar 2021 istället. Foto: Nicklas Lindström

Inställt. Lördagen den 27 juni skulle det varit dags för den 24:e upplagan av Kreativa Marknaden. Men så blir det inte. Blandningen av unikt hantverk och design, blommor och närproducerade delikatesser får vänta. Det är ett av flera större evenemang, där korv- och brödfestivalen planerades som det största, som ställts in och riskerar att ställas in i Stallarholmen i år.

”Det finns inget skäl till oro för Stallarholmens Visdagar 2020” skrev arrangören Nicklas Lindström i mitten av mars. Efter det uttalade han sig i Måsen och hoppades att årets visdagar skulle gå att genomföra. Nu har dock festivalen, där bland andra Mikael Wiehe, Loreen och Cecilia Wennersten var bokade, blivit uppskjuten.
— Vi kommer att flytta evenemanget ett år framåt, bekräftar Nicklas under tisdagsmorgonen. Vi lanserar nu också ett stödevenemang där man kan stötta med allt ifrån 25 kronor och uppåt för att få allt att gå ihop.

Men hoppet för någon form av musikalisk aktivitet i Stallarholmen 2020 finns kvar i Nicklas. Planer finns på mindre evenemang för godkänt antal gäster.
— Det finns eventuella planer på en konsertserie för max 50 personer i publiken, förklarar han.

Det nya datumet för Stallarholmens visdagar är 13 och 14 augusti 2021.