Anna och Amanda släpper bok om kvinnlig njutning

0
471
Anna och Amanda kan nu titulera sig författare. Boken släpptes den 6 november och till våren planeras en bokturné i landet. Foto: Gabriel Liljevall

Anna Dahlbäck och Amanda Colldén, båda uppväxta i Stallarholmen och vänner sedan skoltiden, har gjort en framgångsrik resa som influencers med podcasten ”Alla våra ligg”. Nu släpper duon en bok som på många sätt är baserad på de lyssnarreaktioner de fått från hela landet — en bok de skrivit för att höja kvinnor och få fler att äga sin egen njutning. 

Varför blev det då en bok frågar tidningen? Anna Dahlbäck skruvar på sig lite och skrattar.

— Det är nästan lite pinsamt att säga det, skrattar hon. Det var faktiskt vår manager som tyckte att det skulle vara bra om vi skrev en bok. Först var vi klart tveksamma — ”influencers som skriver bok” lät ganska platt, men vi träffade förlaget, som vi imponerades av, och bestämde oss för att göra det.

Och det var självklart vad boken skulle handla om. Boken ”Kom du? Alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer” är essensen av podcasten ”Alla våra ligg”. Det är kärnan, menar Anna. 

— Vi får så många kommentarer och vill med boken höja kvinnor och få dem att äga sin njutning. Det är en feministisk grund, det är det som driver oss, och att vi nischat oss kring detta handlar om att det finns så många som bär på jobbiga tankar som rör just kropp och sexualitet. 

Boken har direkt fått bra respons — Anna berättar att läsarna uppskattar att den är lätt att förstå utan att vara för lättsam. Och det är Anna och Amanda själva som läst in ljudboken.

— Det hade känts konstigt om någon annan läst in den, menar Anna. Podcasten är ju vi och nu har vi ägnat ett år åt att skriva boken. Vi har bloggat en hel del innan — men att skriva bok var nåt nytt. Vi hade ingen riktig insikt kring hur det faktiskt ska göras, så vi gjorde det på vårt sätt. 

”Kom du? Alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer”, Bokförlaget Forum, finns nu i bokhandeln.