Jubilerande fritidsgården bjuder in till spökhus

0
16
Fritidsgårdens Marcus Brun, Sebastian Sedvall och Erica Thorsén laddar för årets spökhus på Wik.

50-årsjubilerande Mariefreds Fritidsgård Wik laddar för årets store begivenhet — spökhuset på Halloween. Den 31 oktober med start klockan sex på kvällen blir det läskigt, skrämmande och skräckinjagande när huset förvandlas till spökhus för en kväll. 

I år blir firandet lite annorlunda än tidigare år — Marcus Brun från fritidsgården berättar:
— I och med att det är jubileumsår utökar vi huset den här gången. Mellan sex och halv tio riktar vi oss till de som är tolv till arton år och mellan halv tio och tio bjuder vi in alla — gamla besökare, föräldrar och de som är nyfikna på huset och vår verksamhet.

Marcus och de andra på fritidsgården ser kvällen som ett bra tillfälle att visa att gården är en trygg mötesplats — även om huset just denna kväll är allt annat än trygg i sin spöklika maskering.

— Vi har ju väldigt roligt de här kvällarna, förklarar Marcus. Och i och med Halloween skapar vi också filmer som ligger på fritidsgårdens egen youtubekanal. Tanken är att vi ska kunna skapa både film och musik tillsammans med ungdomarna. Jag vill verkligen uppmana alla som har intresse — kom och titta hur vi har det.