Kan jag kombinera Waran med XL-S Medical?

0
5
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA
Jag fick en blodpropp för ett tag sedan och nu tar jag Waran förbyggande mot fler proppar. Är överviktig och vill prova XL-S Medical, men är osäker på om det går bra samtidigt med Waran, som krockar med flera läkemedel?
/Carina

SVAR
Ja, du kan kombinera Waran med XL-S Medical, för att gå ner i vikt. För säkerhets skull bör du ta dem med minst två timmars tidsskillnad för att minska risken att de påverkar varandra. Berätta också för din läkare att du tar detta kosttillskott.
XL-S Medical är en så kallad fettbindare, som bildar ett fiber- fett-komplex som är för stort för att tas upp av tarmen. Därmed tar kroppen upp mindre fett.

Du kommer inte att gå ner i vikt genom att bara använda XL-S Medical. I de studier som är gjorda på produkten har alla deltagarna även lagt om sin kost och börjat röra på sig mer. Så det handlar om en kombination av XL-S Medical, andra kostvanor och fysisk aktivitet.

Fråga apotekaren
FREDRIK HED ÄR APOTEKARE, MEDICINJOURNALIST
OCH BOR I MARIEFRED. PÅ FRÅGA
APOTEKAREN WWW.FRAGAAPOTEKAREN.SE
KAN DU STÄLLA EGNA FRÅGOR TILL HONOM