Kan jag ta Prosabal samtidigt med Tolterodin?

0
15
Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor i Mariefred. På Fråga Apotekaren www.fragaapotekaren.se kan du ställa egna frågor till honom.

FRÅGA
Jag är 73 år gammal och har inkontinens efter prostatahyvling pga förstorad prostata. Behandlar med Tolterodin Teva 4 mg till natten. Kan jag ta Prosabal samtidigt med Tolterodin? /Leffe

SVAR
KOMBINATIONEN AV DESSA TVÅ PREPARAT är inte vetenskapligt undersökt så det går inte att säga säkert, men troligen går det bra att ta Prosabal samtidigt med Tolterodin.
PROSABAL ÄR ETT RECEPTFRITT VÄXTBASERAT LÄKEMEDEL som används vid lättare vattenkastningsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, t ex nattliga urinträngningar. Det innehåller extrakt av sågpalmetto som är ett väldokumenterat och väl utprovat extrakt.
TOLTERODIN TILLHÖR EN LÄKEMEDELSGRUPP som kallas antikolinergika. Det används för behandling av täta urinträngningar med eller utan samtidigt urinläckage, så kallat inkontinens. Läkemedlet lugnar musklerna i urinblåsan så att trycket i blåsan minskar och du behöver inte kissa lika ofta.

Fredrik Hed är apotekare, medicinjournalist och bor med sin familj i Mariefred. På Fråga Apotekaren http://www.fragaapotekaren.se kan du ställa dina egna frågor till honom.