Snart dags för årsmöte på Bygdegården

0
322

Nu lutar det åt att Bygdegårdsföreningen tar över Bygdegården från församlingen som just nu äger byggnaden.

Den 18 februari har Överenhörna bygdegårdsförening årsmöte då man kommer att fatta beslut om ett övertagande av Bygdegården från församlingen. Diskussioner har förts med församlingen vilket har lett till att den möjligheten nu finns. Nu saknas bara ett beslut på årsmötet för att man ska kunna söka lagfart. Att äga fastigheten kommer att ge föreningen större möjligheter att få bidrag för restaurering och renovering.

Hittills har man haft filmvisningar för stora och små i lokalerna samt startat en Tabata/yogagrupp och i framtiden kommer man även kunna erbjuda föreläsningar. Senast i onsdags bjöd man på föreläsning med Roland Lönnerbro och Staffan Holmberg som visade bilder och berättade om våra vinterfåglar under temat ”Vinterfåglar inpå knuten”.
Föreningen har även arbetat med förbättringar genom att sy nya gardiner, lagat yttertrappan, fernissat om golven, tagit bort den stora granen vid entrén, gjort parkeringen både större och bättre samt köpt in en storköksdiskmaskin som relativt snart kommer att installeras.

Under mötet kommer man utöver årsmötesförhandlingarna även att bjuda på kaffe samt ha med en representant från Bygdegårdarnas riksförbund.