Det var full fart från start när löparna skulle ta sig fram på den 10 kilometer långa banan under Påsksmällen.

Under måndagen avgjordes den 43:e upplagan av Påsksmällen vid Enhörna Friluftsgård. Det klassiska landsvägs- och terrängloppet lockade denna gång närmare fyrahundra löpare som, i strålande solsken, avverkade de olika loppen från 600 meter till 10 kilometer.
Måndagens löpartävling Påsksmällen i Enhörna kunde erbjuda elva lopp, från 600 meter terräng för de allra minsta till den öppna huvudklassen med sträckan 10 kilometer landsväg. De olika ungdomsklasserna avgjordes på elljusspåret vid Enhörnas friluftsgård medan 5 kilometers- och 10 kilometersklasserna gick på landsväg, grus och asfalt.
— Vi har cirka 400 deltagare idag, berättar Henrik Kvarnlöt, ordförande i Enhörna IF:s löparsektion. Det är en ökning med nästan 150 deltagare från i fjol. Dels beror det på vädret men arrangemanget har också ett väldigt gott rykte så ordet sprids.
Vinnare i damklassens 10 kilometer blev Malin Besson, LK Roslagen, på tiden 38:40. Halvdistansen vanns av Sanna Mustonen, Hässelby, på tiden 16:43. På herrsidan tog Abdelfath Yassin, Gefle IF Friidrott, hem segern på 10 kilometer med tiden 31:28 och 5-kilometersloppet vanns av David Nilsson från Högby IF som gick i mål på 14:42.
Bland deltagarna fanns också Enhörnalöparen Fredrik Berglund som 2015 var med om en svår trafikolycka men nu ställde upp i sin andra Påsksmäll efter olyckan. Fredrik fick dock avbryta loppet efter 5 kilometer med en krånglande fot.
— Idag höll inte foten, säger Fredrik. Jag har fortfarande problem med höger vad och kände direkt att foten inte hängde med heller, så då var det bara att bryta.