Mopedrallyt i Enhörna tillbaka för femte gången

0
34
Foto: Arkivbild/Mats Söderström

Förra året ställdes Enhörnas traditionsenliga Mopedrally in på grund av pandemin, men i år räknade arrangörerna med att det skulle bli av. Och det blev det femte mopedrallyt i ordningen som gick av stapeln den 19 september vid Hembygdsmuseet i Enhörna.

ENHÖRNAS MOPEDRALLY ARRANGERAS AV Susanne och Pelle Höglund, Bernt Eriksson och Enhörna Hembygdsförening. Starten gick klockan 11.00 och under tiden som rallydeltagarna var ute och körde på banan kunde åskådarna i väntan på målgången besöka museet, gå en tipspromenad, ta en fika eller prata med andra mopedintresserade. Museet var öppet hela dagen och från klockan 12.00 serverades korv med bröd och mos, dryck och kaffe på ett pandemisäkert sätt.

2019 ÅRS MOPEDRALLY VAR EN STOR SUCCÉ med hundratalet startande ekipage då mopeder och förare i alla åldrar deltog. Intresset för veteranmopeder är stort i Enhörna med omnejd. Facebook-gruppen One Corner Mopedoz drivs av Kjell Tulldahl och har omkring 280 medlemmar.
— Varje vecka samlas vi ett gäng och tar en sväng, vi kallar det Blåröksmåndag och oftast deltar mellan 20-50 veteranmopeder, berättar Kjell.