Bågskytte utanför Mötesplatsen var något som lockade många.

I samband med tisdagens sillunch på Mötesplatsen i Enhörna fick besökarna även lyssna till Eino Long från Södertälje Bågskytte Förening som visade och berättade varför det är så roligt med bågskytte.
I tisdags var Nykvarnsbon Eino Long på besök på Mötesplatsen i Enhörna för att demonstrera bågskytte och berätta om sina fyra år som bågskytt.
— Jag har tidigare hållit på med bandy, fotboll, cykel och tennis och aldrig blivit direkt bra, berättar Eino. Plötsligt när jag i 70-års ålder börjar skjuta pilbåge så slår jag svenskt rekord och kommer tre på SM i min klass. Då undrar man ju varför man inte har börjat med det här tidigare? Fast egentligen handlar det om mycket träning och att ha tur på just rätt dag.
Efter föredrag och sillunch gjordes en bågskyttebana iordning utanför Mötesplatsen där seniorerna fick prova på att skjuta mot måltavla och 3D-skytte mot ett rådjur tillverkat i gummi.
— Det är väldigt roligt med bågskytte, säger Eino. Man träffar många andra människor som inte är idrottsfanatiker utan bara tycker det är kul att skjuta båge. Jag har fått nya kompisar över hela Sverige efter att jag har varit på tävlingar. Sedan är det ju bra idrott att ägna sig åt när man har blivit lite äldre och börjat få ont kroppen.