Enhörnakören dubblerade med julkonsert

0
516

Förra helgen var det fullt upp för kören när man under lördagen uppträdde i Överenhörna kyrka och på söndagen sjöng i Hagabergs kapell.

Trettonhelgen firades i Överenhörna kyrka med en musikgudstjänst där Enhörnakören, Hagabergskören och musiker framförde valda sånger ur Julkantat av Alf Hambe och Hans Kennemark, samt andra julklassiker. Kören leddes av nya körledaren Ingrid Gårsjö som tagit över efter Helena Cronholm som varit körens ledare i 28 år. Säsongen sista julkonsert framfördes i söndags när man sjöng i Hagabergs kapell i Södertälje.

I gudstjänsten höll kyrkoherde Johan Lundgren där han även delade med sig av en betraktelse kring Jesu födelse och de tre vise männens besök vid krubban.
– Vilka var de tre vise männen som tydde stjärnan? frågade Johan. Var de kungar, astrologer eller allmänt kunniga? Vi vet inte men ändå kom de för att hylla den nyfödde. Jag tänker att det är en bild av det som borde vara det vanliga. Det fanns ingen gräns mot barnet som heter nationalitet eller religion, på så sätt som det borde vara idag.

Trettondedagen firas bland kristna till minne av uppenbarelsen av Jesus som Guds son genom hans födelse, genom hans Kristi dop, genom hans första underverk och uppenbarelsen genom Betlehemsstjärnan för de tre vise männen. Detta tema har inom västlig kristendom kommit att överskuggas av de tre vise männen, som skall ha kommit till Jesus med guld, rökelse och myrra.

Mats Söderström