Ellinore spelade egna och andras låtar på biblioteket

0
12
Ensam med sin gitarr underhöll Ellinore Eriksson publiken på biblioteket i torsdags.

Åkers bibliotek fortsätter sin satsning på intressanta föreläsningar och lokala musiker. I torsdags var det trubaduren Ellinore Eriksson som bjöd på egna och andras sånger.

Stallarholmstjejen Ellinore Eriksson, som numera bor i Stockholm, är ett känt ansikte vid musikevenemang i kommunen. Musikintresserade har tidigare kunnat lyssna till hennes skönsång på bland annat Harrys i Strängnäs, Slottspaviljongen i Mariefred, Printz Bageri i Stallarholmen och på Riagården i Åker. I torsdags underhöll hon publiken på bibliotek i Åkers styckebruk.
— Jag har spelat en gång tidigare här på biblioteket, berättar Ellinore. I kväll får publiken höra några av Barbro Hörberg och Lisa Ekdals låtar, samt några av mina egna.

Till vardags pluggar Ellinore politices kandidat på Stockholms universitet. Musiken tar dock fortfarande en stor plats i hennes liv, och förhoppningen är att hon i framtiden ska kunna fortsätta att ge konserter.
— Jag vill gärna jobba utomlands, säger Ellinore, och då med något som gör världen lite bättre. Men statsvetenskapen och musiken behöver ju inte ta ut varandra, så jag tänker hålla på med båda.