Ellinore ligger på topp 5

0
428
– Det är lite läskigt att släppa egen musik, säger Ellinore. ”Allting verkar va oändligt” ligger på Sörmland topp 5, P4 Sörmland.

Ellinore Eriksson från Stallarholmen har i flera år jobbat som trubadur och musiker på olika typer av evenemang. I höstas släppte hon sin första EP med egenskriven musik. På skivan finns fyra låtar, och musikstilen beskriver hon som svensk vispop. Sedan den 18 januari har en av hennes låtar, ”Allting verkar va oändligt”, legat på Sörmland topp 5 på P4 Sörmland. Låten gick från att vara bubblare till att hamna på första plats, och det är genom ett system som bygger på röstning som låtarna på listan bestäms. Ellinore hoppas att hennes låt får stanna kvar ett tag till.
— Det är grymt roligt att höra sig själv på radion, men man vänjer sig aldrig riktigt. Sörmland topp 5 är en kul lista, det finns allt från vispop till irländsk punk. Det är en stor spridning bland genrer!

Ellinore fick idén till melodin till den aktuella låten under hösten 2015. Därefter satte hon ihop melodin med olika textidéer hon haft och till slut hade hon en hel låt, som hamnade på hennes EP. Hon berättar att det var en speciell känsla att för första gången släppa sin egenskrivna musik, då texterna är väldigt personliga.
— Det är lite läskigt att släppa egen musik. Just den här låten beskriver mina egna tankar väldigt mycket och jag var rädd för vad folk skulle tycka. Men jag har fått väldigt bra respons och det känns fantastiskt, säger Ellinore.

På P4 Sörmlands hemsida kan man läsa mer om Sörmland topp 5 och rösta på de låtarna man vill höra på listan.