Dubbel insamling till cancerfonden

0
557

rra året slog Nykvarns innebandy rekord i vad en svensk förening samlat in till kampen mot cancer. I år är målet satt högre. ”Vi ska samla minst dubbelt så mycket”, säger herrlagets tränare Sebastian Wahlgren.

Under förra årets insamling till mustaschkampen och kampen mot cancer samlade Nykvarns innebandy ihop 42450 kronor. I år satsar man på att samla in minst det dubbla.

– För att klara av det målet kommer vi att spela tre stycken matcher för kampen mot cancer istället för en, som vi gjorde förra året, säger Sebastian.

Matcherna spelas i specialdesignade matchställ – ett rosa och ett blått – för att uppmärksamma både rosa bandet och mustaschkampen. Damlaget spelar i rosa den 27 oktober i hemmapremiären mot Nyköping och herrarna i blått mot Farsta den 8 november. Den 22 december arrangeras en kändismatch där det ena laget spelar i blått och det andra rosa.

Pengar samlas in bland annat genom bidrag från publik och speciella erbjudanden. Dessutom kommer matchställen auktioneras ut för att ytterligare samla in pengar.

Det går bra att bidra redan nu genom att swisha valfri summa märkt rosai kommentarsfältet, till 123 0245 118