Dansande häxor intar Grassagården

0
33
Madeleine Brolin Clegg, Magdalena Bettoschi, Andrea Mörner Koós, Vladlena Paukku och Annika Sandell är redo för häxfesten. Saknas på bild gör Hannele Sjö.

Det blir ingen spökvandring i Strängnäs i år. Madeleine Brolin Clegg, en av Strängnäs mest aktiva när det gäller evenemang, berättar att det behövs fler frivilliga och nästa år satsar på att den stora spökvandringen ska komma tillbaka.

Därför väljer man i år att ta sig tillbaka till starten, till konceptet för första
Halloweenfirandet 2012. Det blir spökvandring på Grassagården, en riktig häxfest.
— Då, 2012, tyckte vi det kom många, säkert 120 personer, berättar Madeleine Brolin Clegg från Invite Strängnäs och skrattar. Det var inte så hemskt många när man  jämför med de tusen eller fler som gått de senaste årens spökvandringar. 

Med start klockan tre och fram tills det skymmer laddar man nu för att barn upp till 10 år ska få en rolig, och lite läskig upplevelse med utgångspunkt i Grassagården. Upplägget blir pyssel, ansiktsmålning, lotteri och priser till bästa kostym och en läskig tipsrunda upp till Kvarnen där Gillet ställer upp.
—Vi tror att det här blir ett bra evenemang, menar Madeleine. Många har förväntningar på halloween och det känns viktigt att det händer något fastän vi ändrar formatet något.
— Vi tar med oss de vi vet är duktiga. Och häxdans kommer stå på schemat denna eftermiddag. 

Eventet arrangeras av Invite Strängnäs och överskottet går till En hjälpande hand lokalt.