Dags för korv- och brödfestival

0
643
Lars och Maria ser båda fram emot sjätte upplagan av festivalen.

För sjätte året i rad arrangeras korv- och brödfestivalen i Stallarholmen, där Sörmlands matkluster, Printz bageri och Köttbutiken Millert och Dahlén står som arrangörer. Festivalen kommer att äga rum lördagen den 10 mars, och precis som tidigare år fokusera på den klassiska kombinationen av korv och bröd, med kvalitet, mathantverk och matglädje som ledord.

Lars Dahlén, som äger köttbutiken Millert och Dahlén, hoppas att festivalen kommer likna förra årets festival, men menar att vissa saker ska finputsas.
— Vi vill ha samma känsla som tidigare år, vi har varit jättenöjda med det mesta. Det är bara småsaker i logistiken som ska finputsas.

Festivalen kommer starta med en invigning där det traditionella korvbandet, som funnits med tidigare år, kommer att klippas av landshövding Liselott Hagberg. När festivalen sedan är igång kommer man att kunna köpa och smaka på olika sorters korv, bröd, ost och andra klassiska tillbehör som hör en korv- och brödfest till.

På området kommer grillarna stå varma från tidig morgon, och man kommer kunna köpa olika rätter där korv och bröd står i centrum.  Man kommer även kunna grilla sin egen korv vid strandkanten nedanför Gula industrihuset, och musik och underhållning kommer att finnas under hela dagen. Maria Printz, vd på Printz bageri, berättar om en nyhet till årets festival, som hon hoppas blir populärt.
— I år kommer man kunna se festivalen från ovan. Två gyrokopters kommer att finnas och ta med passagerare upp i luften, säger Maria.

Lars hoppas att festivalen, likt tidigare år, kommer att locka många besökare till Stallarholmen.
— Vi är taggade. Vi experimenterar oss fram inom kategorin korv och får se vad vi kommer få fram för varianter. Vi hoppas det blir en bra festivaldag!