Dags för stort LAN-party i Stallarholmen

0
13
Mängder av ungdomar kommer i helgen få hänga med Jonas från Game On LAN i Drömfabrikens lokaler i Stallarholmen.

I helgen är det återigen dags för ett stort LAN-evenemang i Drömfabrikens lokaler i Gula Industrihuset. Under årets gång har flertalet lan arrangerats här, vilket har lockat mängder av spelintresserade barn och ungdomar från kommunens alla hörn.

Med start fredag och med avslut söndag arrangeras återigen ett stort LAN i Stallarholmen. Ungdomarna som är på plats får spela de spel de vill under lanet — så länge det är godkänt hemifrån. Under helgen anordnas flera olika tävlingar och turneringar för de deltagande, däribland en turnering i CS:GO under ledning av Emilijan Vuletici som spelar populära spelet Counter-Strike på elitnivå. Förutom de arrangerade tävlingarna kommer ungdomarna få testa på nya spel, lära sig tips och trix från ledarna samt umgås med andra med samma stora spelintresse.

Lanet arrangeras i samarbete mellan Drömfabriken, Strängnäs fritidsgårdar och Game On LAN och riktar sig till ungdomar mellan 10 och 19 år. Jonas Karlsson från Game On LAN berättar att många anmält sig till helgens evenemang, vilket har ser som väldigt positivt.
— Redan i början på veckan hade vi runt femtio anmälningar, vilket är jätteroligt. Hela helgen kommer fritidsgårdarna från kommunen vara på plats i lokalerna och vi kommer dessutom ha öppet hus på lördagen där alla som vill komma och se vad ett LAN är kan titta förbi och testa spel, säger Jonas.

Jonas berättar att de tidigare LAN-evenemangen som arrangerats i Gula Industrihuset blivit väldigt uppskattade — och han hoppas att också helgens LAN blir lyckat.
— Vi har varit otroligt nöjda tidigare. Deltagarna har skött sig exemplariskt och feedbacken från både ungdomar och föräldrar har varit långt över förväntan. Att vi dessutom fått med flera sponsorer är något vi inte kunde tro från början.

Fakta

Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett lokalt nätverk. Vanligaste anledningen är att spela datorspel mot varandra. Storleken på ett LAN kan variera från två till flera tusen deltagare.