Clownen Ottilia avslutar kulturveckan i Bygdegården

0
7
Clownen Ottilia, som spelas av Karin Fichtelius, kommer till Enhörna på söndag. Foto Marianne Lundgren

Just nu pågår årets kulturvecka på Bygdegården i Enhörna där utställare visar upp sina hantverk och samlingar. I morgon, söndag, avslutas dagarna med clownen Ottilia som kommer på besök för att sjunga och filosofera.

Precis som förra året innehåller årets kulturdagar på Bygdegården även någonting för barnen. Den här gången är det clownen Ottilia, Karin Fichtelius från Teater Skata, som kommer på besök för att underhålla barnen.
— Förra året hade vi en annan clown som inte var proffs på samma sätt men det var väldigt trevligt, berättar Barbro Holmberg från Bygdegårdsföreningen.

Teater Skata drivs av Karin Fichtelius som är skådespelare och konstnärlig ledare. Hon har flera enmansföreställningar på repertoaren, däribland den snälla och godhjärtade clownen Ottilia som gärna sjunger, filosoferar och spelar dragspel. Ottilia vill alla väl och gör sitt bästa för att uppföra sig som man ska — vilket inte alltid är så lätt.
— Det roligaste med att spela för barn är det interaktiva, säger Karin. Det är härligt att möta barn för de är så ärliga och det är kul att höra deras kommentarer.