Bättre än väntat i Allsvenskan — nu hägrar SM och JSM för Nykvarns bågskytteklubb

0
309
Glada allsvenska deltagare ser fram emot SM.

I söndags genomfördes andra och sista halvan av Allsvenskan för Nykvarns bågskytteklubbs grupp Södra Stockholm. Innan start låg Nykvarn på sista plats med förhoppningen om att avancera. Det gjorde laget, som för dagen blev trea av fem, vilket gav en fjärdeplats totalt.
— Det var bättre än vi trodde innan nyår. Laget har tagit stora steg framåt, berättar Cenneth Åhlund, generalsekreterare Svenska Bågskytteförbundet, Nykvarn. Framförallt har barebowskyttarna Peter Frank och Kenneth Andersson nu kommit igång. Peter vann en tävling i veckan som gick i HB50 och var trea helgen innan. Men det var framförallt compoundtjejerna som lyfte denna omgång i Allsvenskan. Petra Gingborn vann sina matcher, dottern Jessika gav bland annat Södertälje lite hicka även om det inte räckte hela vägen och Karin Ersson Josefsson skrämde Tyresös toppnamn rejält.

Kaarina Saviluoto vann enligt Cenneth de matcher hon ska vinna — men fick inte till det mot Stockholm där deras landslagsskytt Mikael Danielsson blev för svår. 
— Hur som helst ser det ljust ut på seniorsidan, förtydligar Cenneth. Vi har nio anmälda till SM i Eskilstuna 16-17 mars. Juniorerna då? ja det ser också roligt ut, några av dem har nu gått upp en klass och det verkar ha löst sig bra med seger i veckan för både Ivar Högfeldt och Linus Frank i Södertälje. Vi har fem juniorer anmälda till JSM i Borlänge slutet på mars, det var ett tag sedan vi var så många.