Åkersrevyn går i terapi

0
29
Repetitionerna pågår för fullt inför Åkersrevyns nya fars och snart sitter replikerna.

Den andra november är det premiär för Åkersrevyns nya fars ”Vi är bäst”. Farsen tilldrar sig i ”Fanatikernas Hus” där en grupp går i terapi för att få hjälp med sina problem. Förutom ordvitsar ges det också plats för sång och musik — och en kärlekshistoria.

Vid åtta tillfällen i november, med premiär på fredag den andra november, spelar Åkersrevyn sin fars ”Vi är bäst” i Folkets Hus. Enligt manusförfattaren Hans Iveberg är det en vanligt fars med avbrott för så kallade ”roliga inslag”.
— Det är en pjäs med en start och ett slut som tilldrar sig i ”Fanatikernas Hus” där ett antal fanatiker ska få hjälp med att bli av med sin fanatism, förklarar Hans. Det är anarkister, feminister, en som samlar på stövlar som alla tycker att de är bäst, precis som fanatiker ofta gör.

I februari sökte revyn efter folk som, ideellt, kunde tänka sig att hjälpa till med allt arbete runt föreställningen — och gensvaret var stort.
— Det tillkom flera som ville hjälpa till, bland annat en av skådespelarna, berättar Hans. Det är bra att många engagerar sig och det är viktigt för en bygd att det även finns andra aktiviteter än idrott. Kultur är viktigt.

Totalt är det planerat för åtta föreställningar, men beroende på publikintresset kan det bli fler.
— Är det så att det blir fullsatt kanske vi lägger in några matinéer, säger Hans. Ofta är det så att de sista föreställningar kan dra mycket folk på grund av att ryktet har spridit sig, vilket vi så klart hoppas på.