I Kroatien var Katarina skolbibliotekarie. Nu är hon filialföreståndare för Åkers bibliotek.

Biblioteket i Åkers styckebruk har fått en ny filialföreståndare. Tidigare föreståndare, Caroline Palm, har slutat och istället kan Åkersborna hälsa Katarina Bartolic Bukovic välkommen.


Strängnäsbon Katarina Bartlic Bukovic, som ursprungligen är från Kroatien där hon arbetade som skolbibliotekarie, kom till Sverige för fem år sedan och har under den tiden bland annat arbetat som modermålslärare. Förra året började hon sin anställning på Multeum och är sedan slutet av augusti ny filialföreståndare på Åkers bibliotek.


— Jag var nyfiken på att arbeta här och jag har tidigare arbetat på Åkersskolan som studiehandledare, berättar Katarina.
Katarinas föregångare på biblioteket Peter Björkman och Caroline Palm arbetade mycket med att arrangera evenemang på biblioteket, vilket är något också Katarina tänker fortsätta med.


— Jag kommer att fortsätta i deras spår men först måste jag höra med besökarna vad de vill ska hända på biblioteket. Annars kommer det inte bli några större förändringar, men jag har ju precis börjat så vi får se vad som händer i framtiden.