Elvis intar Åkers kyrka

0
513
Mia när konserten framfördes i Domkyrkan. På lördag sjunger hon i Åkers kyrka.

På lördag kommer det att strömma Elvistoner ur Åkers kyrka när det bjuds på välkänd musik ur Elvis kartotek. Denna gång fokuserar man på hans gospelmusik.

Mia Löfgren, tillsammans med saxofonisten Björn Lyckström och den nya kantorn Annelie Spånberger, framför flera av Elvis kända gospelsånger som Amazing Gace, Bridge over troubled water, In the Getto, If I can dream och How great thou art.
– Denna gång är det dock utan kör, berättar Björn. Eventet ingår i Kyrkans fasta program “Musik i Åkers Kyrka” klockan 15.00 varje lördag under höst- och vintersäsongen. Det rör sig om ett varierat tema med inbjudna sång- och instrumentsolister, både från församlingen och utifrån.

I mars förra året fyllde man Domkyrkan i Strängnäs när man tillsammans med kommunens tre Rotaryklubbar och Strängnäs Domkyrkoförsamling hyllade Elvis med konserten ”Elvis i våra hjärtan”.
– Tyvärr krockar vi lite med konserten Svante Turesson håller i Biohuset i Mariefred, men jag tror inte riktigt det är samma publik och det tycks redan vara ganska fullbokat där.

Precis som i Domkyrkan kommer Björn att bjuda publiken på lite mellansnack och anekdoter om Elvis.
– Jo det stämmer, men inte så omfattande som vid tidigare Elviskonserter. Jag berättar kort om varje gospellåts “historia”. En märklig omständighet var att Elvis helst av allt sjöng gospellåtar ofta tillsammans med en kvartett eller kvintett. Han gjorde totalt tre LP-album endast med gospellåtar där alla fick en “Grammy Award” men inte en enda av alla andra inspelningar av rock- och kärleksballader.